slovakhandball.sk

NHE: CENNÉ BODY ŠKP V NOVÝCH ZÁMKOCH, PREŠOV VÍŤAZOM ZÁKLADNEJ ČASTI

Majster MŠK Považská Bystrica v stretnutí bohatom na góly zdolal HK Kúpele Bojnice dvojciferne 41:31, ale už prišiel aj o teoretickú šancu na obsadenie 1. priečky v dlhodobej časti. Líder Tatran Prešov totiž vyhral doma nad HK Agro Topoľčany vysoko 42:18, pričom v 28. min bolo len 17:10 pre Šarišanov. Zvyšných 33 minút hry však Topoľčanci prehrali sedemnásťgólovým rozdielom.

Hádzanári ŠKP Bratislava prekvapujúco zvíťazili v sobotňajšom stretnutí 20. kola Niké Handball extraligy mužov 2023/2024 na pôde MHC Štart Nové Zámky 30:26 a získali dôležité body v boji o účasť v play-off. Bratislavčania boli od začiatku duelu vo vedení, najvýraznejšie šesťgólovým rozdielom. Domáci sa v závere dotiahli na rozdiel dvoch gólov (23:25), ale vzápätí nevyužili pokutový hod. O dva góly to bolo aj v 58. min (26:28), ale ŠKP si triumf postrážil. Novozámčania už majú istotu 3. priečky.

Hádzanári MHáK Martin siahali po druhom víťazstve v sezóne. Nad HK Košice vyhrávali v druhom polčase o päť gólov, minútu pred koncom pri početnej výhode 28:26, ale Valiska s Marošom Balážom sa postarali o vyrovnanie na 28:28. V poslednej sekunde mohol rozhodnúť Bíro, ale skúsený Martinčan zaváhal z pokutového hodu.

Zaujímavosťou je, že v sobotu nebodovali naplno tímy z 3. - 7. miesta, ktoré bojujú o čo najlepšie umiestnenie pred play-off.

Aktuálne na webe