slovakhandball.sk

NHE: KOŠICE A HLOHOVEC SI POMOHLI, BOJNICE ZACHRÁNILI DOMA ASPOŇ BOD

Úradujúci majster MŠK Považská Bystrica začal nový kalendárny rok v Niké Handball extralige mužov 2023/2024 jednoznačným víťazstvom v rámci 16. kola nad bratislavským ŠKP (30:19). Hosťom nevyšiel úvod (1:7) a hoci v úvode druhého polčasu znížili na 7:11, vo zvyšnom priebehu to bola jednoznačná záležitosť Považanov.

Dôležité víťazstvo dosiahli hádzanári HK Košice vo vyrovnanom stretnutí zdolali Záhorákov Stupava/Malacky 37:32, pričom päť minút pred koncom bol ešte nerozhodný stav 31:31. Košičania na 4. priečke zvýšili svoj náskok pred najbližšími prenasledovateľmi. HK Kúpele Bojnice si totiž doma podelil body s HK Agro Topoľčany 27:27. Bojničania pred záverečnou desaťminútovkou zaostávali o päť gólov (19:24), ale na čele so strelecky úspešným Meľnykom (11 gólov) dokázali ešte vyrovnať.

Dôležité dva body získal HC Sporta Hlohovec, keď vyhral na pôde posledného MHáK Martin 29:21 a bodovo sa dotiahol na ŠKP, ktorý figuruje na 8. priečke, poslednej postupovej do play-off. Martinčanom nepomohlo ani sedem gólov novej zahraničnej akvizície Luku Matačiča.

Aktuálne na webe