slovakhandball.sk

EL MUŽOV: PRVÁ POLOVICA SO SKÚSENOSŤAMI A ZÁŽITKAMI Z INÉHO SVETA, POVAŽANIA ZAČNÚ ODVETNÚ ČASŤ V NAŠICIACH

Európska liga v hádzanej mužov 2023/2024 vstupuje do odvetnej časti bojov základných skupín. Hádzanári MŠK Považská Bystrica ťahali v prvej polovici D-skupiny za kratší koniec so všetkými troma súpermi.

"Zažili sme nielen na ihrisku, ale aj v zákulisí úplne iný svet. V Dánsku sme sa cítili ako chudobní príbuzní. Skjern s 8-tisíc obyvateľmi má tri športové haly v jednom areáli, akadémiu a stovky hádzanárov v okrese. Žiaľ, zo športovej i spoločenskej stránky sme úplne niekde inde. My sa tu snažíme bojovať s veternými mlynmi, a to nielen z ekonomického hľadiska. Bude nám dlho trvať a je otázne, či sa niekedy prepracujeme k tomu, aby bol šport u nás spoločenská udalosť a športové kluby váženými subjektmi, ktoré majú svoje miesto v spoločnosti," povedal prezident MŠK Považská Bystrica Ľuboš Cifra a pokračoval: "Doteraz sme účinkovali v Európskom pohári, ktorý je oproti Európskej lige úplne iný level z hľadiska kvality, organizácie, marketingu i ďalších vecí, ktoré navonok nie je vidieť. Z ekonomickej stránky to tiež nie je lacná záležitosť, náklady na zápasy prevyšujú prostriedky, ktoré dostávame od federácie. Pre nás je však takáto skúsenosť s obrovským prínosom. Doterajšie výsledky zodpovedajú tomuto rozdielu. V prvej polovici sme mohli lepšie dopadnúť s Bragou, ktorá nám odskočila v závere a prišli sme o šancu na lepší výsledok. So Skjernom to bol obrovský rozdiel a proti Našiciam sme doma odohrali slušný duel na úrovni maximálnej výkonnosti hráčov."

Slovenský šampión je v tabuľke bez bodu na 4. pozícii. Aké sú jeho ambície v druhej polovici? "Súperov už poznáme. Našou snahou bude dôstojne odohrať zostávajúce duely a v kútiku duše dúfať, že sa nám podarí uhrať ešte aspoň jeden veľmi dobrý výsledok, zrejme najpravdepodobnejšie je to v Brage. Tým pádom bude naša misia splnená. Obávam sa však ďalších sezón vzhľadom na koeficient Slovenska, keďže bude problém, aby naše kluby vôbec mohli hrať túto súťaž. My sme radi, že sa nám to podarilo a dostali sme výnimku na halu. Radi by sme EL hrali aj v budúcnosti, je tu garancia šiestich duelov, hoci sú nad náš level. V každom prípade je to zážitok."

Považania pred týždňom podľahli doma RK Nexe Našice 28:39, v utorok 21. novembra nastúpia od 18.45 h na pôde chorvátskeho tímu (rozhodujú Holanďania Weijmans a Wolbertus). "Musíme hrať rozumne, trpezlivo, bez zbytočných chýb a zakončovania akcií z nepripravených akcií. Góly z trhákov sú totiž v podaní našich súperov smrtiace. Strelci na tejto úrovni majú takú kvalitu, že potom to vyzerá, že naši brankári akoby nič nechytia," poznamenal Cifra.

Považská Bystrica sa počas víkendu potrápila v extralige s Martinom (38:32). Našice hladko zvíťazili nad Mekovičom 39:22. Považskobystrická výprava odcestovala do dejiska duelu v pondelok ráno, k dispozícii nebudú zranení Marián Gardian, Erik Žilinčík a z administratívnych dôvodov Nemanja Živkovič.

Program zápasov D-skupiny EL mužov 2023/2024 - 4. kolo:
utorok 21. novembra:
18.45 h Skjern Haandbold (Dán.) - ABC de Braga/UMinho (Portug.)
18.45 h RK Nexe Našice (Chor.) - MŠK Považská Bystrica (SR), rozhodujú: William Weijmans a Rick Wolbertus z Holandska

Tabuľka:
1. Našice 3 3 0 0 116:81 6
2. Skjern 3 2 0 1 99:86 4
----------------------------------------
3. Braga 3 1 0 2 87:96 2
4. Považská Bystrica 3 0 0 3 76:115 0

Aktuálne na webe