slovakhandball.sk

EL MUŽOV: POVAŽANIA HOSTIA SUVERÉNNEHO LÍDRA, PROTI NAŠICIAM CHCÚ OBSTÁŤ LEPŠIE

Prestávka v Európskej lige mužov 2023/2024 je minulosťou, druhá najvýznamnejšia súťaž v hierarchii EHF pokračuje už v utorok 14. novembra duelmi 3. kola základných skupín. Hádzanári MŠK Považská Bystrica odohrajú od 20.45 h domáci zápas proti chorvátskemu lídrovi D-skupiny RK Nexe Našice (rozhodujú Poliaci Leszczynski a Piechota, priamy prenos na Sport1 TV).

Považania ťahali za kratší koniec doma proti portugalskej Brage (26:34) i na pôde dánskeho Skjernu (22:42). Hráči Našíc oboch týchto súperov na svojej palubovke deklasovali - Skjern 39:25 a Bragu 38:28. Teraz sa prvýkrát predstavia vonku. "Napriek týmto výsledkom určite nemáme obavy, ale zase si uvedomujeme, kto nás čaká. Je to favorit nielen našej skupiny, ale aj na celkové víťazstvo v Európskej lige. Bavíme sa o družstve s hráčmi, ktorí majú skúsenosti z Ligy majstrovi či bundesligovej súťaže. Pri nich to určite nebude hrať rolu, že nastúpia na palubovke súpera. Štýl chorvátskeho tímu je podobný dánskemu. Od Nexe môžeme očakávať rýchly prechod do útoku, ťah a tlak od spojok. Bude to náročné stretnutie," uviedol pre slovakhandball.sk Václav Straka.

Jeho zverenci zatiaľ čakajú na prvý bod v EL a budú sa o jeho zisk pokúšať aj s podporou svojich fanúšikov. "Na zápas sa svedomito chystáme a tešíme. Určite chceme, aby sa prejavili skúsenosti z prvých dvoch vystúpení a zlepšili sme sa v určitých činnostiach. Proti Brage a Skjernu nám nevyšli úvody, či už z prílišného rešpektu alebo nedôrazu v koncovke. Na to sa pokúsime zamerať. Potrebujeme zachytiť začiatok a potom chceme nadviazať na náš výkon v druhom polčase v Skjerne, kde sa hralo vo vysokej intenzite. Mali sme 34 útokov, ale desať šancí zo šestky zostalo nevyužitých," poznamenal kouč úradujúceho slovenského šampióna.

Považskobystričania mali uplynulý týždeň v najvyššej slovenskej súťaži voľno. Našice v sobotu vyhrali v Poreči 33:23 a upevnili si vedenie v jednej zo skupín chorvátskej ligy, v ktorej ešte nestratili ani bod. RK Nexe je chorvátsky vicemajster a účastník turnaja Final 4 Európskej ligy zo sezóny 2021/2022. V jeho kádri sú aj hráčske osobnosti ako ľavý krídelník Manuel Štrlek a slovinský tvorca hry Marko Bezjak.

Program zápasov D-skupiny EL mužov 2023/2024 - 3. kolo:
utorok 14. novembra:
20.45 h ABC de Braga/UMinho (Portug.) - Skjern Haandbold (Dán.)
20.45 h MŠK Považská Bystrica (SR) - RK Nexe Našice (Chor.), rozhodujú: Bartosz Leszczynski a Marcin Piechota z Poľska

Tabuľka:
1. Našice 2 2 0 0 77:53 4
2. Skjern 2 1 0 1 67:61 2
------------------------------------------
3. Braga 2 1 0 1 62:64 2
4. Považská Bystrica 2 0 0 2 48:76 0

Aktuálne na webe