slovakhandball.sk

NHE: NA ÚVOD PLAY-OFF REPRÍZA Z VLAŇAJŠKA, DVA PRVÉ ŠTVRŤFINÁLOVÉ SÚBOJE NA RTVS

Niké Handball extraliga v hádzanej mužov 2023/2024 pokračuje po necelom mesiaci. Pauzu vyplnila reprezentačná prestávka, zápasy Tatrana Prešov v Európskom pohári i veľkonočné sviatky. Nasleduje vyraďovacia časť najvyššej slovenskej súťaže.

Vo štvrtok 4. a v sobotu 6. apríla sú na programe úvodné duely štvrťfinálových sérií. V nich sa predstaví osem najlepších družstiev zo základnej časti (1. – 8., 2. – 7., 3. – 6. a 4. – 5.). O postup do semifinále sa bude hrať na dve víťazstvá s tým, že prvý a prípadný tretí zápas bude u lepšie umiestneného družstva po základnej časti.

V porovnaní s vlaňajškom, keď sa o semifinalistoch rozhodlo v troch zo štyroch sérií už po dvoch stretnutiach, sa utvorila jedna rovnaká dvojica. Lanský štvrťfinálový súboj si zopakujú hádzanári MHC Štart Nové Zámky a HK Košice. Pred rokom sa tešili Košičania z postupu, keď vyhrali sériu 2:0 na zápasy. Zaujímavosťou je, že Martin Straňovský v uplynulom ročníku pomohol Košiciam, ale tentoraz už vybehne na palubovku proti svojmu niekdajšiemu klubu v drese rodných Nových Zámkoch. Program odštartuje vo štvrtok od 18.00 h v Nových Zámkoch aj v priamom prenose na RTVS :ŠPORT. Očakáva sa vyrovnaná partia ako v oboch tohtosezónny extraligových konfrontáciách, v ktorých vždy tesne presadili domáci.

V sobotu od 18.00 h sú naplánované zostávajúce tri štvrťfinále. Vyrovnaná séria sa očakáva aj medzi HK Agro Topoľčany (4. po základnej časti) a HK Kúpele Bojnice (5.), stretnutie odvysiela RTVS :ŠPORT. V ďalších dvoch konfrontáciách sú jasnými favoritmi sobotňajší hostitelia svojich súperov. Tatran Prešov ako suverénny víťaz dlhodobej časti privíta ŠKP Bratislava, s ktorým nedávno zviedol úspešný boj vo finále Slovenského pohára. Úradujúci šampión MŠK Považská Bystrica nastúpi proti tímu Záhoráci Stupava/Malacky. Druhé zápasy sú na programe v stredu 10. apríla, pričom súperi si vymenia výhodu domáceho prostredia.

Postupujúci budú potom bojovať o medailové pozície a tímy, ktoré vypadnú vo štvrťfinále, si predĺžia sezónu. Budú hrať o Ligový pohár, v ktorom sa rozhodne o konečnom umiestnení na 5. – 8. priečke (každý s každým doma – vonku, dovedna 6 kôl), pričom za umiestnenie v základnej časti získajú bonifikačné body (3 – 2 – 1 – 0).

V skupine o 9. - 11. miesto je počas víkendu na programe duel 2. kola HC Sporta Hlohovec - HáO TJ Slovan Modra (sobota 6. 4. o 18.00 h). Ešte v marci otvoril boje pre tímy nepostupujúce zo základnej časti do štvrťfinále zápas MHáK Martin - HáO TJ Slovan Modra (29:23). V tejto skupine sa družstvá stretnú každý s každým doma – vonku (dovedna 6 kôl), na základe poradia v základnej časti získali bonifikáciu (Hlohovec 3 body - HáO TJ Slovan Modra 2 - MHáK Martin 1). Posledné družstvo zostúpi, predposledné bude potom ešte čakať baráž o účasť v ďalšom ročníku extraligy.

Aktuálne na webe